Luchtbevochtiger.

In elke woning is de luchtvochtigheid anders. Luchtvochtigheid staat voor het aantal vocht wat in de lucht zit. Als u in uw woning een visgraat vloer heeft, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid goed is. De relatieve luchtvochtigheid van de ruimte moet tussen de 45% en 55% zijn. Een goede luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de vloer niet krimpt of uitzet. Als hout te droog wordt, dan droogt het hout uit en gaat het krimpen.  Als het hout te erg droog wordt kan het zijn dat het hout gaat splijten. Als het hout te vochtig wordt, zet de vloer uit. De vloer kan dan bol gaan staan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  Een luchtbevochtiger is een goede oplossing!

Welke luchtbevochtiger bent u nodig?

Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid precies goed is? Schaf een luchtbevochtiger aan! Voor een eiken visgraatvloer, is een koud waterverdamper de beste keuze. Een koud waterverdamper werkt met een filter, het filter zuigt het water op en dat wordt vervolgens via een ventilator uitgeblazen. Er is geen kans op over bevochtiging met een koud water verdamper. Zo krijgt u een goede luchtbevochtiging en dat zorgt er voor dat de vloer vrijwel niet gaat werken!

Meerdere voordelen van een luchtbevochtiger.

Een luchtbevochtiger is niet alleen nuttig voor uw vloer. Een luchtbevochtiger heeft veel meer voordelen! Zo zorgt een luchtbevochtiger er voor dat het leefklimaat zeer fijn blijft voor de bewoners. In de wintermaanden zorgt de kou van buiten ervoor dat de verwarming binnen aan staat. Dat zorgt voor droge lucht in huis en dat kan dan weer klachten veroorzaken. Een aantal klachten zijn: geïrriteerde luchtwegen, droge huid, prikkelende ogen, concentratieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid etc. Als u dan gebruik gaat maken van een luchtbevochtiger, kan het ervoor zorgen dat de klachten verdwijnen. Zo is een luchtbevochtiger goed voor uzelf en voor uw visgraatvloer!!

De luchtbevochtiger moet altijd samen met de Hygrometer gebruikt worden.

Luchtbevochtiger

Luchtbevochtiger.