Hygrometer.

Een goede luchtvochtigheid in de ruimte van een visgraatvloer is enorm belangrijk. U wilt natuurlijk dat uw vloer mooi blijft en niet gaat werken. Daar is de luchtvochtigheid belangrijk voor. Mocht de luchtvochtigheid te hoog zijn, dan zit er veel vocht in de lucht en dat gaat er voor zorgen dat op lange termijn de vloer bol kan gaan staan. Als de luchtvochtigheid te laag is, droogt de vloer uit en dan gaat de vloer krimpen, wij adviseren dan om een luchtbevochtiger te gebruiken. Maar hoe weet u nou precies wat de luchtvochtigheid is? Daar is de hygrometer de oplossing voor!

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer is een apparaatje waarmee je de luchtvochtigheid op kunt meten. Zo kun je er achter komen wat de luchtvochtigheid is en wat je eventueel moet doen om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid weer goed wordt. Een hygrometer bestaat al erg lang, het woord hygrometer is afgeleid van het woord ‘Hygro’ wat in het Grieks vocht betekend. Momenteel is alles gemoderniseerd en gebruiken wij een elektronische hygrometer. Wij gebruiken een elektronische hygrometer omdat een elektronische hygrometer het meest nauwkeurig de luchtvochtigheid meet, de luchtvochtigheid in grotere  ruimtes kan meten, vrijwel geen schommelingen heeft en ze kunnen gebruikt worden in een temperatuur bereik van -30 graden tot +60 graden.  Ook heeft een hygrometer meer voordelen wat geen betrekking heeft tot de luchtvochtigheid, zo zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten om zo de hygrometer aan te passen aan de stijl in huis. Ook zijn ze klein, compact , makkelijk en snel te installeren op elke plek in de woning.

Hoe werkt een hygrometer?

Een eenvoudige, basis meter zoals deze van oorsprong gebruikt werd bestaat uit twee thermometers. Een daarvan wordt continu nat gehouden. Het vocht verdampt vanaf het bolletje en daardoor wordt de thermometer afgekoeld tot het dauwpunt. Door het aflezen van beide thermometers kun je uit een tabel de luchtvochtigheid bepaald worden. Dit is een manier van een hygrometer van vroeger. Momenteel is alles moderner en werkt alles digitaal. Zo hoef je alleen de hygrometer te installeren en op het scherm van de hygrometer kun je exact zien wat de luchtvochtigheid is!

Neem contact met ons op om de hygrometer te bestellen.

Visgraatvloer Hygrometer

De Hygrometer om de afbeelding hierboven is slechts een voorbeeld van de hygrometers die wij leveren. Afhankelijk van de grootte van uw ruimte, het soort vloer en verschillende factoren die hierbij meespelen word bepaald welk soort luchtbevochtiger u krijgt, hier word dan een bijpassende hygrometer bij geleverd.

Hygrometer.