Visgraatvloer Oegstgeest

Hoe maak je de keuze van de Visgraatvloer

We hebben weer een prachtige visgraatvloer in soest gelegd. In de eerste instantie vond de klant die uit Soest kwam het lastig om een juiste keuze te maken, ze heeft een modern interieur waar het bij aan moest sluiten maar dan moest het ook wel een beetje praktisch want er gingen wel kinderen over de houten visgraatvloer. Kortom een visgraatvloer met een natuurlijke en moderne uitstraling welke ook nog eens eenvoudig in onderhoud is en praktisch met kinderen.

Het leggen van de visgraatvloer

Om de visgraat vloer met een hoge kwaliteit te leggen is het van belang de ondergrond goed te controleren. De basisvloer was in deze situatie een oude houten planken draagvloer welke te veel veerde om gelijk een visgraatvloer overheen te plaatsen. Wij hebben hier gekozen om over de houten planken draagvloer een ondervloer van spaanplaat te plaatsen zodat de visgraatvloer op een vlakke, strakke niet verende ondergrond komt te liggen. Dat de visgraatvloer op deze strakke niet verende ondergrond wordt geplaatst is heel belangrijk want het zijn natuurlijk hele kleine tapis eiken vloerdelen welke verlijmd en verspijkerd moeten worden voor een verbluffend eindresultaat. Nadat de spaanplaat ondervloer geplaatst is hebben we deze vlak geschuurd zodat kleine oneffenheden die nadelig zijn voor de houten visgraatvloer ook weggewerkt zijn. Vervolgens is de spaanplaat ondervloer in de lijm gezet waarna de visgraat tapis vloerdelen er overheen gelijmd en gespijkerd kunnen worden.

De afwerking van de visgraatvloer

Nu de visgraatvloer compleet met band geplaatst is moet deze nog strak worden afgewerkt voor een modern eindresultaat. Omdat de basisvloer een rustieke visgraatvloer is en hier dus open noestjes in zitten maar dit niet handig is met kinderen word de massief eiken visgraatvloer eerst geschuurd en afgepapt. De visgraatvloer wordt geschuurd omdat met het stof wat wordt opgevangen bij het schuren de open noestjes in de visgraatvloer gevuld kunnen worden. Het schuurstof wordt samen een speciale lijm gemengd tot zeer stevig papje waar vervolgens de noesten mee worden dichtgezet. Hierna kan de vloer op kleur worden gebracht en word deze afgewerkt met een extra harde afwerkolie die wel tegen een stootje kan.

De uitstraling van de visgraatvloer

Wauw! Dat was het eerste wat de klant zei toen ze de vloer zag. Maar de vloer is ook een plaatje geworden. Een lekkere moderne visgraatvloer, helemaal omdat deze alleen met een band is geplaatst geeft dit een gaaf modern effect (want door een combinatie van band en bies krijg je juist een klassieke uitstraling). Af en toe een gezond noestje maakt de vloer lekker stoer en leefbaar voor kinderen. Visgraatvloer Soest.

visgraat vloer

Hier ziet u de basisvloer welke bestaat uit een oude houten planken draagvloer.

herringbone pattern

Hier kunt u zien dat de parketteurs een spaanplaat ondervloer over de oude houten planken draagvloer plaatsen.

visgraatvloer

Het begin van de visgraatvloer is gemaakt, u ziet dat op de spaanplaat ondervloer eerst een lijmlaag word aangebracht waar vervolgens de vloerdelen op worden aangebracht en verspijkerd.

visgraatvloer schuren

De visgraatvloer is geplaatst en deze is nu klaar om geschuurd te worden.

herringbone pattern

Hier kunt u zien dat de visgraatvloer alleen met een band geplaatst is, dit geeft een extra moderne uitstraling.

visgraatvloer

Zoals u hier op de foto ziet is de visgraatvloer geolied met een zeer natuurgetrouwe olie.

visgraat vloer

Zoals u hier ziet is de vloer nog een beetje vochtig van de olie, zodra de olie volledig ingedroogd is zal de kleur nog veel natuurlijker ogen.

visgraatvloer

Even een foto van dichtbij van de visgraatvloer.

herringbone pattern

Zoals je hier kunt zien, ziet de vloer er zeer natuurgetrouw uit. Je zou haast denken dat de vloer onbehandeld is, maar het is een prachtige vloer met een keiharde kindvriendelijke afwerkolie.