Visgraatvloer Naarden

Afgelopen week waren we in Naarden om een visgraatvloer te plaatsen, allereerst complimenten voor deze prachtige woning en het sfeervolle interieur door mevrouw uitgezocht, het kleurenspel op de wanden en de schaduweffecten die door de glazen deuren en ramen naar binnen dansen. Prachtig!

Omdat de klant vloerverwarming in de woning heeft is er voor gekozen om de visgraatvloer op een tapis ondervloer te plaatsen, dit omdat als je voor vloerverwarming kiest altijd extreme temperatuursverschillen van onderaf hebt en dit dus voor extra werking zorgt. Als je de ondervloer goed bekijkt zie je dat het allemaal blokjes van strookjes hout zijn welke horizontaal en diagonaal naast elkaar weggelegd zijn. Willen de plankjes gaan uitzetten of krimpen, dan houden ze elkaar tegen. Het leggen van de mozaïek ondervloer gaat redelijk eenvoudig omdat deze voordat ze bij de klant binnenkomen bewerkt worden op matjes van 8 blokpatronen, dus hoeven de houten vloerdeeltjes niet allemaal los opgepakt en verlijmd worden.

Legwerk van de visgraat vloerdelen

Zoals u van ons gewend bent beginnen wij altijd met het maken van een legplan, dit zodat de randafwerking overal ongeveer gelijk is. Het moet dus niet zo zijn dat je links in de kamer een klein plankje tapis hebt en dat er rechts een veel groter paneel visgraat tapis ligt. Het is dan ook het mooist om zoals u op de foto’s hieronder ziet, in het midden van de kamer te beginnen en naar de muur toe te werken.

Niet geheel onbelangrijk, en u zult het wel aanvoelen komen als u bij ons in de groothandel ben geweest; de Fidbox. Wat is het toch een heerlijk apparaat. Even kort uitgelegd, wat is een fidbox? En fidbox is een apparaat wat onder uw vloer word geplaatst (u ziet hier niets van terug) en de vloer in de gaten houdt. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur van de vloer, als je nog geen ervaring hebt met vloerverwarming en een houten vloer is het natuurlijk erg moeilijk in te schatten hoe warm u de vloer mag maken en welke luchtvochtigheid goed is voor de vloer. Word de vloer te warm? of juist te koud? te vochtig? of te droog? De fidbox geeft u een melding! U kunt de app op uw telefoon of op uw pc downloaden en als de vloer zich niet lekker voelt dan krijgt u een berichtje: bijvoorbeeld, het is te droog in de woning maakt u alstublieft gebruik van uw luchtbevochtiger. Beter kan kan het toch niet, iemand die uw vloer 5 jaar lang & 24 uur per dag voor u in de gaten houdt.

visgraatvloer strakke visgraatvloer landelijke visgraatvloer

walvisgraat landelijke visgraatvloer walvisgraatvloer

moderne visgraatvloer visgraatvloer met band strakke visgraat vloer

visgraat vloer met vloerverwarming herringbone reuze visgraat

visgraat vloeren traditionele visgraat vloer strakke visgraat vloer landelijke visgraatvloer

Specificaties vloer:

afmeting: 9x140x700

sortering: 1 bis met band

ondervloer: mozakiek (voor vloerverwarming)

kleur: 3136 berken olie

special: fidbox

Wist u dat wij ook een eigentijdse collectie aan meubelen hebben, Klik HIER!

moderne meubelen