Robuuste visgraatvloer Leeuwarden

Een houten visgraatvloer is in vele verschillende uitstralingen te verkrijgen. Van heel landelijk en egaal tot een robuuste visgraatvloer, alles is mogelijk. Deze robuuste visgraatvloer is geplaatst in Leeuwarden, natuurlijk hebben onze professionele parketteurs deze klus weer perfect geklaard! Dit resulteert in een unieke visgraatvloer met ontzettend veel bewerkingen. De vloer heeft vele eigenschappen, een opsomming van deze eigenschappen vind je hieronder. 

Eigenschappen visgraatvloer

Deze robuuste visgraatvloer heeft vele eigenschappen, zo is de vloer: dubbel gerookt, verouderd, heeft de vloer een band en bies én is de vloer afgewerkt met een tweecomponenten-olie. Als je dit zo hoort is het bijna te veel om waar te zijn, maar toch echt allemaal verwerkt in de vloer. Laten we beginnen bij de basis. Deze robuuste visgraatvloer is een tapis eiken visgraatvloer, dat houdt in dat de vloer geplaatst wordt op een houten ondervloer en dat de tapis (eiken plankjes) volledig verlijmd en verspijkerd worden over de ondergrond. De tapis planken hebben allemaal het formaat 9 x 140 x 700 mm en bestaat 100% uit eikenhout. De tapis planken zijn allemaal dubbel gerookt en enkel verouderd. Als laatst is de vloer af geolied met een tweecomponenten-olie, die zorgt voor kleur en bescherming. De kleur van de robuuste visgraatvloer uit Leeuwarden heet ‘Sylvia’. Een prachtige combinatie van veel gekozen kleuren met een schitterend eindresultaat! 

Roken en verouderen visgraatvloer

De robuuste visgraatvloer is dubbel gerookt. Dat houdt in dat elke plank van de vloer voor enige tijd in een container met ammoniak heeft gezeten. De stoffen van het ammoniak bewerken het hout zo dat de vloer een grijzere uitstraling krijgt, maar toch de natuurlijke uitstraling houdt. Roken is een zeer populaire behandeling, die wordt dan ook vaak gebruikt. Dan het verouderen van de vloer, dat heeft deze vloer namelijk ook. Alle planken van de vloer hebben in een trommel gezeten met spijkers, steentjes en gruis. Zodra de trommel gevuld is, begint de trommel met draaien. Zo krijgt elk plankje zijn unieke bewerking en ontstaat er een stoer/robuust resultaat. Het combineren van roken en verouderen wordt vaak gedaan, aangezien het eindresultaat prachtig is!  

Ben je ook op zoek naar een robuuste visgraat loer? Twijfel niet en neem contact met ons op!