Visgraatvloer Ettenleur

Om een visgraatvloer te leggen hebben we als eerst een ondervloer nodig, bij deze visgraatvloer kiezen we voor een spaanplaatondergrond, die bestaan uit drie lagen houtvezels. Als de ondervloer gelegd is moet het nog een keer extra geschuurd worden zodat hij helemaal vlak en strak is, daarna beginnen we met het leggen van de visgraatvloer, hier is gebruik gemaakt van extra lange en brede planken. Ook wel walvisgraat genoemd. Het is belangrijk om eerst het middelste gedeelte van de ruimte te leggen, en vervolgens de randen af te werken. Als de vloer er helemaal in ligt moeten de spijkergaatjes helemaal dicht gemaakt worden met een afwerkingslaag. Dat moet daarna ook weer verwijdert worden, zodat daarna de visgraatvloer gekleurd kan worden, hoe de klant het ook maar wenst, het kan in verschillende kleuren worden behandeld. Als de vloer word gekleurd moet de olie gelijkmatig worden verdeelt. Daarom brengen we de olie aan met een brede kleurplaat. Als de vloer geolied is, word hij gepolijst. Als de vloer eenmaal is gepolijst, heeft hij nog de tijd nodig om uit te harden voordat er meubels op kunnen worden geplaatst. Om de strakke look van de kozijnen door te trekken hebben we ervoor gekozen om geen bies (versiering) erlangs te plaatsen. De visgraatvloer heeft een rustige uitstaling en geeft veel warmte en gezelligheid. Ook met deze vloer hebben we weer een klant tevreden gemaakt.

visgraatvloer

De basisvloer is gelegd, we hebben hier voor een spaanplaatondergrond gekozen. Deze word na het plaatsen ook nog een keer extra geschuurd zodat hij helemaal vlak en strak is.

herringbone parquet

Het begin van de visgraatvloer is gelegd.

herringbone parquet

Hier is gebruik gemaakt van extra lange en brede planken. Ook wel walvisgraat genoemd.

herringbone pattern

De visgraatvloer ligt erin, het eindresultaat is verbluffend mooi.

herringbone parquet

Om de strakke look van de kozijnen door te trekken hebben we ervoor gekozen om geen bies te plaatsen.

herringbone parquet

Sfeerbeeld visgraatvloer is walvisgraat formaat.

visgraatvloer

Sfeerbeeld visgraatvloer.

visgraatvloer

De visgraatvloer heeft een rustige uitstraling en geeft veel warmte en gezelligheid.

Visgraatvloer.

Visgraatvloer.

herringbone parquet

Door de speciale afwerkolie die wij gebruiken zijn onze visgraatvloer ook geschikt om voor het aanrecht, keuken te leggen.

afmeting van de visgraat vloer: 9x140x700

sortering van de visgraat vloer: rustiek & 1 bis gemengd

kleur van de visgraat vloer: monocoat titanium grey

bijzonderheden: doordat rustiek & 1 bis gemengd zijn krijg je een landelijke en moderne uitstraling door elkaar