Visgraatvloer en vloerverwarming.

Visgraatvloer en vloerverwarming, wat is er mogelijk? We leggen het u op deze pagina allemaal uit! Een visgraatvloer is een vloer wat vrijwel alleen bestaat uit eiken hout en een ondervloer. Doordat de vloer bestaat uit hout en hout is een natuurproduct, kan het hout gaan werken. Vaak wordt er gezegd dat een houten vloer en vloerverwarming niet samen gaan. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. Zo zou u vloerverwarming als hoofd verwarming kunnen gebruiken en een eiken visgraatvloer kunnen nemen! Maar wat zorgt er dan voor dat de vloer niet gaat werken? De luchtvochtigheid! Wij kunnen dit meten met een fidbox  die in de vloer geplaatst wordt. Zo kunt u toch die schitterende visgraatvloer én vloerverwarming!

Fidbox.

Om de luchtvochtigheid te kunnen meten in en onder de vloer, kun je een fidbox in de vloer laten plaatsen. De fidbox is een apparaat wat de luchtvochtigheid van de vloer weer kan geven door middel van een app. De app kunt u installeren op verschillende toestellen en daarop zou u weer kunnen zien wat de luchtvochtigheid is. Als de luchtvochtigheid goed is, hoeft er niks te gebeuren. Een goede luchtvochtigheid zit tussen de 45% en 75 %.

Als de luchtvochtigheid te laag is, kan de vloer uit gaan drogen en eventueel krimpen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat u dan kan doen is een luchtbevochtiger aanschaffen en die gebruiken. Die zorgt er namelijk voor dat de luchtbevochtiging gaat stijgen. Als u de luchtbevochtiger goed gebruikt, zal het percentage gaan stijgen en de vloer zal vrijwel niet gaan werken. Mocht de luchtvochtigheid te hoog zijn, kan de vloer uit gaan zetten en eventueel bol staan. Ook dat is niet de bedoeling. Wat je dan kan doen is de ruimte goed ventileren zodat de luchtvochtigheid gaat dalen. Als  dat goed gedaan wordt zal het percentage gaan dalen. U krijgt bij aankoop van de luchtbevochtiger altijd een hygrometer geleverd om de luchtvochtigheid in de gaten te houden. Het klinkt misschien een beetje moeilijk maar dat is het helemaal niet! Als u bij ons in de groothandel komt kunnen wij het u allemaal laten zien.

Interesse.

Heeft u ook interesse in een visgraatvloer en beschikt u over vloerverwarming? Twijfel geen moment en kom langs onze showroom. Onze specialisten zullen samen met u de geschikte ondervloer en visgraatvloer uitzoeken! En bij vragen adviseren wij u altijd om even contact met ons op te nemen, we nemen graag de tijd voor u om u goed voor te adviseren!

Voor u en uw kinderen is een combinatie van een houten visgraatvloer en vloerverwarming zeer aangenaam, hoe fijn is het dat kinderen lekker met autootjes over de vloer kunnen rijden… op de blote voetjes kunnen springen en met tikkertje rondom de eettafel kunnen rennen. Het is pas genieten als u kiest voor een houten visgraatvloer en vloerverwarming. 

Houten visgraatvloer en vloerverwarming

Visgraatvloer en vloerverwarming