Visgraatvloer en soorten ondervloer.

Een visgraatvloer is een patroonvloer. Een patroonvloer leggen is geen gemakkelijke klus. Wij hebben ervaren leggers die gediplomeerd zijn. Zij weten als geen ander hoe de vloer gelegd moet worden. Maar voordat de vloer gelegd gaat worden, moet er een ondervloer geplaatst worden over de bestaande vloer. De bestaande vloer is bij iedereen weer anders. De bestaande vloer kan bestaan uit verschillende materialen en daar hebben wij dan weer aangepaste ondervloeren voor!

Soorten ondervloer.

Er zijn drie veelvoorkomende ondervloeren:

  1. Een houten ondervloer wat bestaat uit allemaal houten planken.
  2. Een cement dekvloer.
  3. Een cement dekvloer met vloerverwarming.

Hieronder vind u een korte uitleg over de ondervloeren:

Als je een houten ondervloer hebt wat allemaal bestaat uit houten planken, moet de vloer uitgevlakt worden. Wij leggen er spaanplaten van 12 mm over de houtenvloer heen. Wij schroeven de spaanplaat vast op het hout en daaroverheen kan de visgraatvloer verlijmt en gespijkerd worden. Als je een cement-dek vloer hebt, worden er spaanplaat-broodjes op. Dat zijn kleine spaanplaten van 15 cm x 20 cm. Deze worden verlijmd en vlak geschuurd. Als de spaanplaat-broodjes bevestigd zijn, wordt de visgraatvloer geplaatst. Als je een cement-dek vloer met vloerverwarming hebt, leggen wij mozaïek van 8 mm dik over de vloer. Mozaïek bestaat uit kleine eiken latjes die met een aantal tegen elkaar liggen. Door de mozaïeken ondervloer kan de vloer niet gaan werken en gaat een visgraatvloer prima samen met vloerverwarming!

Voordelen van een goede ondervloer.

Een goede ondervloer heeft vele voordelen. Als de ondervloer goed is, kan de vloer goed en strak geplaatst worden. Zo krijg je het mooiste eindresultaat en dat is natuurlijk wel erg belangrijk. Ook doordat de vloer eventueel kan gaan werken is een goede ondervloer ook zeer belangrijk, want dit kan het werken voorkomen. Verder is de goede ondervloer noodzakelijk voor onze leggers, anders kan het leggen een moeilijke klus worden. Kort samengevat: vele voordelen!

Hieronder ziet u een aantal verschillende ondergronden, waar wij een visgraatvloer overheen gelegd hebben,zoals u op de onderstaande foto’s kunt zien; geen ondergrond is ons te gek!

Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer

Klik hier om het eindresultaat van de bovenstaande afbeeldingen te bekijken.

Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer

Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer

Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer Ondergrond Visgraatvloer

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op! Wij maken graag tijd voor u vrij om u goed te adviseren.

Visgraatvloer en soorten ondervloer.