Visgraatvloer en onderhoud! 

Een visgraatvloer en onderhoud is een echte uitdaging als je je niet goed laat voorlichten. Alle houten vloeren moeten op de juiste wijze behandeld worden. Maar wat is nou écht nodig bij een visgraat vloer? Wat kun je allemaal met een visgraat vloer en hoe moet je het schoonmaken? Allemaal belangrijke dingen waar je bij de eerste gedachte niet aan denkt. In deze blog lees je alles over het onderhoud van visgraat vloeren. Toch nog vragen die niet beantwoord zijn? Stel ze gerust via onze chat of neem dan contact met ons op! 

reinigen houten vloer

Schoonmaken. 

Een van de belangrijkste dingen wat het meest wordt uitgevoerd: schoonmaken. Hoe maak je een visgraat vloer schoon? Dat is een zeer lastige vraag. Wij hebben voor het schoonmaken van de vloer het perfecte schoonmaakmiddel en dat heet: voedende vloerzeep. Zoals de naam al weer geeft, voedt dit de vloer. De vloerzeep laat na elke schoonmaakbeurt een dun beschermlaagje achter op de vloer én reinigt de vloer enorm goed. Het beschermlaagje beschermd de vloer tegen vlekken en vuil. Dit product hoeft niet dagelijks gebruikt te worden, maar 1 keer in de 1 á 2 weken is in principe voldoende. Wilt u de vloer vaker dweilen zonder schoonmaakmiddel? Dan kan dat uiteraard ook, als er alleen gebruikt gemaakt wordt van schoon water! 

houten visgraatvloer schoonmaken

Olie. 

Dan komen we bij het echte onderhoud van uw visgraat vloer. Om de vloer weer echt een opfrisbeurt te geven, kunt u het beste gebruik maken van onze onderhoudsolie. Deze olie laat de vloer weer herstellen en zorgt dat de kleur van de vloer weer mooi naar boven komt. Wij raden u aan om dit 1 á 2 keer per jaar aan te brengen op uw vloer. Zorg er voor dat als u de onderhoudsolie aanbrengt, alle meubelen uit de ruimte moeten zijn. De olie is sneldrogend, als het op de juiste manier aangebracht wordt moet de olie 24 uur uitharden. Dit is zeer gemakkelijk om zelf te aan te brengen en verlengt de levensduur van uw vloer! 

dweilen houten visgraatvloer

Schuren. 

Mocht u naar een aantal jaren denken dat de kleur van uw vloer niet meer bij u past en veranderd moet worden, is dit geen enkel probleem. Uw vloer kan namelijk geschuurd worden. Bij elke schuurbeurt gaat er 0.2 mm toplaag eraf. Zodra de vloer in zijn geheel geschuurd is, kan de vloer opnieuw geolied worden in de gewenste kleur. 

onderhoud visgraat vloer

Heeft u nog meer vragen over het onderhoud van uw visgraat vloer? Stuur ons dan gerust een berichtje op onze chat of neem contact met ons op.