Visgraat vloer Ornament Windroos

windroos in visgraatvloer

 

Geluiddempende ondervloer visgraat vloer

Omdat de bewoners in een appartement wonen moest er vanzelfsprekend een goede geluiddempende ondervloer geplaatst worden. We hebben voor een Schonox ondervloer gekozen op rol gekozen, deze is opgebouwd uit speciale vezels waarmee wij de optimale geluiddemping kunnen garanderen. Hierna word er een kleine spaanplaat broodjes van 12 mm dik over de Schonox ondervloer verlijmd, waarna de spaanplaat broodjes helemaal vlak geschuurd worden.

visgraatvloer herringbone eiken visgraatvloer visgraat parket

 

Legwerk eiken visgraat vloer

Als dit alles gedaan is word er de lijm op het spaanplaat aangebracht waar vervolgens de eiken visgraat tapis vloerdelen over verlijmd en verspijkerd worden. De eiken visgraat vloer word met een special effect gelegd, we leggen steeds twee tapis vloerdelen naast elkaar. Omdat er kleine tapis vloerdelen gebruikt worden geeft dit een klassieke sfeer maar om ze dan net even anders als normaal, dus dubbel te plaatsen word de klassieke visgraat vloer toch nog even in een modern jasje gestoken.

legwerk visgraatvloer herringbone wengé bies is visgraatvloer visgraatvloer

visgraatvloer verlijmen en verspijkeren van visgraatvloer massief eiken visgraatvloer

De klant voor de visgraat vloer kwam bij ons in de groothandel en was zoals elke klant verbaast over ons brede aanbod in visgraatvloeren. Doordat wij het hele productieproces in eigen beheer hebben kunnen wij volledig aan de wens van de klant voldoen, de klant kan zelf de afmeting bepalen en ik de olie-kade kan de klant zijn of haar gewenste kleur laten samenstellen.

Voordat de klant bij ons in de groothandel kwam hadden zij nog nooit nagedacht over een ornament in de visgraat vloer, we hadden de offerte gemaakt en vroegen of we er ook ‘even’ een mooi ornament in moesten maken. De klanten hadden hier nog nooit van gehoord en we hebben foto’s van een aantal verschillende ornamenten laten zien en ze waren laaiend enthousiast. Na enig overleg en advies van onze parketteur in de woning (voordat de vloer gelegd word, word er altijd ook nog in de woning een advies door de parketteur gegeven, tevens word de vloer bekeken en opgemeten) heeft de klant gekozen voor een windroos. De windroos was al eerder door onze parketteur ontworpen en geplaatst waardoor de klant een helder beeld had van het eind resultaat. De parketteurs hebben het ornament in de werkplaats van verschillende houtsoorten gemaakt en compleet meegenomen naar de klant, waardoor het bij de klant een ‘eenvoudige’ puzzel was om te plaatsen. Op de foto’s hieronder is te zien hoe het ornament in de visgraat vloer geplaatst is.

visgraatvloer ornament visgraatvloer uitzagen ornament visgraatvloer visgraatvloer ornament

ornament visgraat vloer ornament windroos visgraatvloer ornament windroos

plaatsen ornament ornament visgraatvloer  visgraatvloer windroos visgraatvloer windroos

visgraatvloer herringbone visgraatvloer visgraatvloer 24

visgraat vloer eiken visgraatvloer visgraatvloer ornament

Omdat het een nieuwbouw appartement betrof hebben we in overleg met de klant gekozen voor een dubbele band langs de wengé bies, zo houd je aan de klassieke basis vast maar doordat je het dubbel maakt geef je toch nog een knipoog naar het moderne.

eiken visgraatvloer visgraatvloer visgraatvloer

visgraat vloer visgraatvloer

 

Specificaties vloer:

– tapis eiken 1

– afmeting: 6 x 71 x 284 mm

– eiken band: 1 bis 6 x 71 mm

– speciale geluid reducerende plinten

– windroos gemaakt van verschillende houtsoorten om extra diepte te creëren

– kleur: Royale naturel 11

Wist u dat wij een ook prachtige collectie eigentijdse meubelen hebben van het merk MAKE6 klik HIER om ze te bekijken!

moderne meubelen