ID Apart Hotel Amsterdam

Onder aan de pagina ziet u alle foto’s van de visgraatvloer Amsterdam

U kunt hier het verhaal lezen van het uitzoeken en het leggen van de visgraatvloer in het ID Apart Hotel in Amsterdam. Wist u dat wij zeer snel kunnen schakelen en alles op zeer korte termijn kunnen leggen?! Dit kan omdat wij een zeer breed netwerk aan vakkundige parketteurs hebben, onze parketteurs zijn allemaal meesterparketteur, alleen de besten worden zo genoemd!

Het uitzoeken van de visgraatvloer

Het uitzoeken van de visgraatvloer verliep heel soepel, de klant had een duidelijke smaak en wist wat hij wou. Visgraat en kleuren specialist Kees wist gelijk wat de klant bedoelde, en liet een showbord maken. Omdat deze vloer met een speciale behandeling gekleurd en behandeld moet worden duurde het een aantal dagen voordat het bord helemaal klaar was. Zodra het bord van de visgraatvloer helemaal bij de gedachten van Kees paste heeft hij dit naar de klant gebracht en deze vond het geweldig.

Het ontwerpen van een speciale kleur

De klant wou een visgraatvloer met een donkere stoere kleur, en een doorleeft karakter wat een vertrouwde sfeer uitstraalt. De visgraatvloer moest bij verschillende stijlen aansluiten zoals een modern en design karakter maar ook het stoere of landelijke zoals bij het merk van MAKE6. Kees koos voor een rustiek tapis vloerdeel van 10mm x 70mm x 35mm. Kort samengevat is het volgende met de vloer gedaan: zwaar verouderen + dubbel roken + een speciaal ontworpen zwarte olie + unieke wacol 2 componenten zwarte lijm. Een heel verhaal maar alles even kort uitgelegd.

Zwaar verouderen:

Als je een visgraatvloer zwaar gaat verouderen dan geef je een extra rustieke uitstraling aan de visgraat vloer, neem je zoals bij het ID Apart Hotel een klein formaat plank dan heb je een eindresultaat van een klassieke doorleefde stoere eiken visgraatvloer.

Dubbel roken:

Ga je een visgraatvloer roken dan ga je een chemische reactie op de visgraatvloer creëren. Het looizuur wat in de eiken vloerdelen zit lost op waardoor de plank iets donkerder kleurt en de tekening van de noesten en nerf worden duidelijker zichtbaar. Hierdoor creëer je extra veel diepte in de vloer. Ga je dit zoals wij bij project ID Apart Hotel Amsterdam hebben gedaan doen, dat je het dubbel rookt, dan heeft dit een waanzinnig gave uitstraling.

De olie:

De speciaal ontworpen olie is als de kers op te taart en dan nog veel mooier. Het gaat hier om een met de hand aangemaakte olie, er is dus geen machine bij aan te pas gekomen waardoor je een kleur verbluffend mooi en uniek kan maken. Gebruik je een standaard zwarte olie dan blijft er altijd een groen/ bruine gloed over, maar met de behandelingen zoals hierboven beschreven en de olie die speciaal voor deze visgraatvloer gemaakt is word er extra zwart pigment aan toegevoegd met nog een aantal speciale kruiden welke de kleur ook heel goed vasthouden en je een soort lava zwart geblakerd effect krijgt.

De lijm:

Omdat het natuurlijk om verouderde visgraatvloerdelen gaat moet hier wel een speciale lijm voor worden gebruik dus hebben we gekozen voor de unieke wacol 2 componenten lijm die op zwarte kleur gemaakt is.

Het leggen van de visgraatvloer:

We zijn begonnen met het plaatsen van de ondervloer en hebben hier voor spaanplaat gekozen. Als de spaanplaat eenmaal geplaatst is, word de lijm aangebracht en de visgraatvloer delen geïnstalleerd. Als de gehele visgraatvloer geplaatst is dan word de vloer afwerkt met een keiharde olie die ervoor zorgt dat de kleur goed word vastgehouden en eenvoudig schoon te houden is. Kijk hieronder goed naar de foto’s en u kunt stap voor stap zien hoe de visgraatvloer gelegd word.

Hier ziet u dat als basisvloer voor de visgraatvloer eerst een spaanplaat ondervloer geplaatst word.

ondervloer visgraatvloer amsterdam visgraatvloer amsterdam visgraat vloer amsterdam

 

Hier ziet u de parketteurs een gedeelte van de visgraatvloer uitleggen om deze na te tekenen op de vloer en zo 

voor een perfect strak en vakkundig eindresultaat zorgt.

visgraatvloer amsterdam prachtige visgraatvloer amsterdam visgraat amsterdam vloer leggen

 

Hieronder ziet u dat de vloer word voorzien van een zwarte lijm, dit is omdat de basisvloer ook zwart is en dus

de lijm tussen de rustieke vloerdelen niet op zal vallen. Op de tweede foto ziet u dat de parketteur de gelijmde

tapis vloerdelen ook nog extra verspijkerd.

visgraat vloer amsterdam visgraat vloer amsterdam plaatsen moderne visgraatvloer amsterdam

 

Hier enkele foto’s tijdens het plaatsen van de visgraat vloer.

loper visgraatvloer zwarte visgraat vloer Amsterdam landelijke visgraat vloer

 

Hieronder ziet u het eindresultaat van de visgraatvloer.

rustieke visgraat vloer visgraat vloer visgraat vloer

visgraat vloer herringbone pattern visgraat vloer

Omdat er nog enkele werkzaamheden gepland waren hebben we de vloer met een ademende beschermfolie

afgedekt, zo kan de aannemer zijn werkzaamheden voortzetten zonder dat de visgraatvloer beschadigd.

visgraatvloer visgraat vloer in Amsterdam visgraatvloer amsterdam

 

herringbone moderne visgraat vloer zwarte visgraatvloer

zwarte olie op visgraat vloer visgraat vloer in hotel gelegd visgraat vloer in project kwaliteit

traditionele visgraatvloer landelijke visgraat vloer rustieke visgraatvloer

bewerkte visgraatvloer strakke visgraat vloer