Visgraat vloer Wouw

Deze visgraatvloer bestaat uit twee verschillende projecten: project 1 gaat over het leggen van een nieuwe vloer en project 2 gaat over het restaureren van een bestaande vloer. De wens van de klant was dat de nieuwe vloer exact dezelfde uitstraling moest krijgen als de bestaande vloer uit 1943.

project 1: Legwerk nieuwe visgraat vloer

De basisvloer bestaat uit een gladde betonnen vloer en moest met een speciale ondervloer opgehoogd worden zodat deze uiteindelijk op een dezelfde hoogte uitkomt als de vloer in project twee. Zoals u op de foto’s kunt zien gaat het om een ‘standaard’ visgraatvloer. een vloer met een willekeurig sortering een hier en daar een gezond noestje. De vloer is afgewerkt met een wenge bies en een sluitrand. Nadat de vloer geschuurd is word deze gepolijst en gekleurd met een warm bruine olie. Let ook even op de prachtige afwerking met bies en band rondom de haard.

visgraat vloer visgraat vloer visgraat vloer

visgraat vloer visgraat vloer visgraat vloer

visgraat vloer visgraat vloer visgraat vloer

ondervloer visgraat vloer ronde bies in visgraat vloer ondervloer visgraat vloer

visgraat vloer klassieke visgraat vloer met band en bies visgraat vloer

visgraat vloer schuren visgraat vloer schuren visgraat vloer

oliën visgraatvloer visgraat vloer visgraat vloer met band en bies

visgraat vloer met ronde bies visgraatvloer

Project 2: restauratie bestaande vloer uit 1943

Het tweede project bestaat uit het restaureren van een bestaande vloer dit is in een hal, de gaten in de vloer moeten vervangen worden en alles moet geschuurd en gepolijst worden voordat er een kleur overheen kan. Het schuren van een bestaande oude visgraatvloer is een zeer precies werkje want de vloer is natuurlijk al deels versleten, bijvoorbeeld in de looppaden waar al meer dan 50 jaar overheen gelopen is zullen niet meer op exact dezelfde hoogte liggen als het gedeelte vloer wat langs de plinten ligt, hier ziet een paar tiende van een millimeter verschil in en dit moet uiteindelijk wel op dezelfde hoogte uitkomen.

Specificaties vloer:

-Afmeting: 9x90x450

-Sortering: standaard

-kleur: special noble brown 05

-afgewerkt met bies en sluitband

 

restauratie visgraatvloer visgraat vloer restauratie visgraatvloer

visgraat vloer visgraat vloer visgraat vloer schuren schuren van oude visgraatvloer

Wist u dat wij ook een prachtige collectie meubelen hebben? Klik hier!

landelijke meubelen