Visgraatvloer en vloerverwarming.

Een visgraatvloer en vloerverwarming, kan dit samen? Jazeker, indien voor de juiste ondervloer word gekozen (mozaïek) kan vloerverwarming en een visgraatvloer prima samen. U verliest geen warmte en heeft ook bijna geen last van een slechter rendement. Wel moet u rekening houden met het feit dat het langer duurt voordat de vloer helemaal opgewarmd is, u kunt de kamer dus niet in hele korte tijd 10 graden warmer krijgen. Dit is echter ook niet de bedoeling van een vloerverwarming, want deze blijft altijd constant staan en gebruikt u dan ook anders dan radiatoren. Kiest u voor vloerverwarming met een visgraatvloer, dan raden wij altijd aan om een Fidbox te gebruiken.

Op de eerste foto is te zien dat bij vloerverwarming word gekozen voor een ’tapis’ ondervloer (eiken ondervloer in blokpatroon).

Op de tweede foto is te zien hoe de Fidbox in de vloer verwerkt word. 

visgraatvloer en vloerverwarming visgraatvloer oude kerk aan de ijssel

Waarom een Fidbox bij vloerverwarming?

De Fidbox is de nieuwste ontwikkeling met betrekking tot parketvloeren. Eigenlijk verteld de Fidbox u hoe de vloer zich voelt, dit klinkt misschien vreemd maar dit apparaat kan zo veel meer dan wij vaak denken. Is uw houten vloer bijvoorbeeld te droog of te vochtig? De Fidbox verteld het u allemaal, u kunt een app op uw telefoon op computer downloaden en krijgt hier dan een melding van. Naast het feit dat een slechte luchtvochtigheid nadelige gevolgen heeft voor u vloer heeft dit ook gevolgen op uw gezondheid. Is de luchtvochtigheid te laag dan zult u veel last van kriebelhoest en een droge keel krijgen, heeft u een Fidbox in uw houten vloer dan zult u voordat u hier last van gaat krijgen een melding ontvangen met bijvoorbeeld de volgende boodschap: “De luchtvochtigheid is te laag, plaats aub. een luchtbevochtiger”. Ook houd de luchtbevochtiger de temperatuur van de vloer in de gaten, en slaat alle gegevens voor jaren op zodat deze later kunnen worden uitgelezen. De Fidbox werkt op batterijen en gaat 5 jaar mee, na deze 5 jaar weet u prima hoe u met uw houten vloer met vloerverwarming moet omgaan.

Moet ik olie of lak gebruiken?

Ons advies is om bij de visgraatvloer met vloerverwarming een olie te gebruiken. Waarom? Omdat bij een laklaag door warmtedoorgifte barstjes in de laklaag kunnen komen. In tegenstelling tot lak trekt de olie in de vloer en blijft een olie soepel mochten de vloerdelen gaan werken.

Heeft u vragen? neem gerust contact met ons op: KLIK HIER!