Visgraat vloer leggen visgraatvloer leggen

Om een visgraat vloer te leggen hoef je niet zo veel kennis en handigheid in huis te hebben. Heel belangrijk is dat je bij de visgraatvloer het strak uitmeet aan het begin zodat je strak kunt beginnen. Doe je dat niet heel precies dan is de kans aanwezig dat je uiteindelijk kieren tussen de vloer kunt krijgen. Maar als u de eerste 6 delen heeft gelegd dan gaan de daaropvolgende delen visgraat vloer heel eenvoudig. Maak je gebruik van een hulpdriehoek dan kan dat heel eenvoudig gelegd worden.

Ondervloer visgraatvloer visgraat vloer

De visgraat vloer kun je het makkelijkst leggen op een spaanplaat of ander plaatmateriaal. Zorg hierbij ook dat je uiterst nauwkeurig begint zodat je een goede basis hebt voor je de visgraat vloer plaatst. Om de visgraatvloer te plaatsen kun je heel eenvoudig de basis uitzetten met een metselkoord tussen 2 muren die strak tegenover elkaar staan.

Afwerking visgraatvloer visgraat vloer

De visgraat vloer delen kun je eenvoudig verlijmen en vervolgens nog extra vast spijkeren. Om de spijkergaatjes te vullen kun je een pasta dik papje maken van zaagsel waar je vervolgens de spijkergaatjes mee opvult waardoor het niet zichtbaar is in de visgraatvloer. Is de visgraat vloer helemaal geplaatst kan kunnen we de visgraatvloer met een olie naar keuze afwerken met een kleurolie naar keuze. De kleurolie kun je en zeer veel verschillende uitvoeringen voor op de visgraat vloer krijgen. Je kan voor de visgraat vloer kiezen voor een lak of een olie, een olie is matter dan een lak in afwerking.

Plinten voor de visgraat vloer

Als allerlaatste kunnen er plinten geplaatst worden op de visgraat vloer, je kan kiezen uit verschillende plinten. Denk hierbij aan hoge MDF plinten of juist hoge eiken plinten, maar we hebben natuurlijk ook platte eiken plinten om vervolgens in dezelfde kleur als de vloer te oliƫn of te lakken.

Visgraat vloer leggen visgraatvloer leggen

Visgraat vloer leggen visgraatvloer leggen