Robuuste visgraat vloer Leeuwarden. 

Een houten visgraat vloer is in vele verschillende mogelijkheden te verkrijgen. Van heel landelijk en egaal tot een robuuste visgraat vloer, alles is te verkrijgen. Deze robuuste visgraat vloer is geplaatst in Leeuwarden natuurlijk hebben onze professionele parketteurs deze klus weer perfect geklaard! Dit resulteert in een unieke visgraat vloer met ontzettend veel bewerkingen. De vloer heeft dus vele eigenschappen, een opsomming van deze eigenschappen vind je hieronder!  

Eigenschappen visgraatvloer. 

Deze robuuste visgraat vloer heeft vele eigenschappen: zo is de vloer: dubbel gerookt, verouderd, heeft de vloer een band en bies én is de vloer af geolied met een twee componenten olie. Als u dit zo hoort is het bijna te veel om waar te zijn, maar toch echt allemaal verwerkt in de vloer. Laten we beginnen bij de basis. Deze robuuste visgraat vloer is een tapis eiken visgraat vloer, dat houdt in dat de vloer geplaatst wordt op een houten ondervloer en dat de tapis (eiken plankjes) volledig verlijmd en verspijkerd worden over de ondergrond. De Tapis planken hebben allemaal het formaat 9 x 140 x 700 mm en bestaat 100% uit eikenhout. De tapis planken zijn allemaal dubbel gerookt en enkel verouderd. Als laatst is de vloer af geolied met een twee componenten olie, die zorgt voor kleur en bescherming. De kleur van de robuuste visgraat vloer uit Leeuwarden heet ‘Sylvia’. Een prachtige combinatie van veel gekozen kleuren met een schitterend eind resultaat!  

Roken en verouderen visgraatvloer. 

De robuuste visgraat vloer is dubbel gerookt. Dat houdt in dat elke plank van de vloer voor enige tijd in een container met ammoniak heeft gezeten. De stoffen van het ammoniak bewerkt het hout zo dat de vloer een grijzere uitstraling krijgt, maar toch de natuurlijke uitstraling houdt. Roken is een zeer populaire behandeling en wordt dan ook zeer vaak gebruikt. Dan het verouderen van de vloer, dat heeft deze vloer namelijk ook. Alle planken van de vloer hebben in een trommel gezeten met spijkers, steentjes en gruis.  Zodra de trommel gevuld is, begint de trommel met draaien. Zo krijgt elk plankje zijn unieke bewerking en ontstaat er een stoer/robuust resultaat. Het combineren van roken en verouderen wordt vaak gedaan, aangezien het eindresultaat prachtig is!  

Bent u ook op zoek naar een robuuste visgraat vloer? Twijfel niet en neem contact met ons op!