Een visgraat vloer, lamelparket of massief hout?

Een nieuwe visgraat vloer uit zoeken is niet bepaald simpel. Er zijn veel keuzes en hiervoor zou er enorm veel beslissingen gemaakt moeten worden! Denk hierbij na over de kleur, het soort eiken hout, de afmeting van de eiken vloer en ga zo maar door… Alles voor een mooi eindresultaat: een unieke visgraat vloer! Wat wordt momenteel vaak gekozen? En welke kleuren zijn modern? Die antwoorden lees je hieronder!

visgraat vloer

Massief hout of  eiken lamelparket?

Dit is de belangrijkste keuze: wordt er gekozen voor een massieve of lamelparket vloer? Wat is het verschil?

Een massieve houten vloer wordt volledig verlijmd en verspijkerd op de eiken ondervloer. Deze eiken vloer kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming als er gebruikt gemaakt wordt van een mozaïeken eiken ondergrond. Deze vloer wordt nog op een traditionele wijze gelegd en hierdoor zijn de spijkergaatjes goed weer te zien in de vloer zelf. Ook kan deze vloer gecombineerd worden met een band en een bies. Ook kan een lamelvloer geleverd worden met open noesten, om de vloer zo uniek mogelijk te houden.

Een lamel vloer kan gelegd worden zonder ondervloer op een betonnen ondergrond geplaatst worden. Een lamel visgraat vloer is een meerlaags product, de onderlaag is namelijk van berkenmultiplex en een eiken toplaag. Deze vloer beschikt over een veer- en groef verbinding en kan zo aan elkaar verbonden worden. Een lamel visgraat vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming en kan niet geplaatst worden met een band of bies. De reden dat wij het niet met band en bies plaatsen is dat je het veer en groef systeem verzaagd waardoor de verbinding wegvalt. Het eind resultaat is modern, strak en toch tijdloos. Ook is het bedrag per m2 wat goedkoper als bij een massieve visgraat vloer, benieuwd naar de prijzen en verdere informatie, neem contact met ons op.

Voor welke optie zult u gaan?

visgraat parket visgraat parket

www.visgraatvloer.com