Wat is visgraat parket

De visgraat parket vloer is al jaren een bekende vloersoort bij de houten vloeren. Van vroeger tot nu, de visgraat vloeren zijn nooit weggeweest. Wel wordt het nu steeds moderner en kiezen meer mensen voor een visgraat vloer. In vergelijking met het verleden is er veel veranderd, maar de basis van de vloeren blijven hetzelfde. Maar waarom is een visgraat vloer zo populair? Een Visgraatvloer is namelijk al eeuwen oud en blijft nog steeds weerkomen in vele wooninterieurs!  Lees hieronder de charmes van een visgraat vloer!

visgraat parket eiken visgraat

De visgraat vloer is al jaren een bekende vloersoort. Van vroeger tot nu, de visgraat vloeren zijn nooit weggeweest. Wel wordt het nu steeds moderner en kiezen meer mensen voor een visgraat vloer. In vergelijking met het verleden is er veel veranderd, maar de basis van de vloeren blijven hetzelfde. Maar waarom is een visgraat vloer zo populair ? Een Visgraatvloer is namelijk al eeuwen oud en blijft nog steeds weerkomen in vele wooninterieurs!  Lees hieronder de charmes van een visgraat vloer!

Een visgraat vloer is een houten patroonvloer wat bestaat uit allemaal planken met dezelfde lengte en dezelfde breedte. De houten planken worden in een bepaalde manier tegen elkaar aan geplaatst waardoor er een visgraat patroon ontstaat. Een visgraat vloer kan vele specialiteiten hebben, zoals bepaalde bewerkingen of een bepaalde randafwerking. Een visgraat vloer werd in het verleden vaak geplaatst in statige kastelen en paleizen, hierdoor denken de meeste mensen dat visgraat parket vloeren zeer duur zijn en minder toegankelijk zijn voor mensen met een minder budget. Gelukkig is hier inmiddels verandering in gekomen, in onze groothandel hebben wij vele visgraat vloeren voor gegarandeerd de laagste prijs! Bent u zeker op zoek naar een visgraat vloer? Bezoek dan onze groothandel of neem een kijkje bij onze opgeleverde vloeren!

Modern of klassiek.

Visgraat vloeren zijn al eeuwen oud en worden uiteraard daardoor steeds vernieuwd. Vroeger werden vrijwel alle visgraat vloeren geplaatst met een band en een bies als randafwerking. Dit is wel een klassieke uitvoering van een visgraat vloer, wat tegenwoordig vaak gebruikt wordt bij een herenhuis of oudere gebouwen om in de landelijke en klassieke sfeer te blijven. Tegenwoordig worden visgraat vloeren vaak doorgelegd tot aan de muur, dit is een strakke afwerking en zorgt voor een modernere uitstraling. Dit wordt dan ook vaak gekozen als het om een nieuwe(re) woning of ruimte gaat! Uiteraard zijn beide mogelijkheden bij ons te verkrijgen

eiken visgraat vloer

Keuzes….. Kleur, afmeting, specials etc…

Als u eruit bent om te kiezen voor een visgraat vloer, moeten er nog een aantal keuzes gemaakt worden.. Denk hierbij aan de kleur van de vloer, het formaat van de planken, misschien een special zoals aan band of een windroos en nog veel meer.. Over deze keuzes kunt u zelf eerst denken en u laten inspireren, dit kan bij opgeleverde vloeren! Ook kunt u naar onze groothandel toe komen, hier kunnen wij u vrijblijvend informeren en een offerte op maat maken.

Visgraat vloeren op maat, voor gegarandeerd de laagste prijs van Nederland. Neem contact op!