Visgraat lamelparket Bussum, kleur authentiek

U zult zich vast afvragen waarom visgraat lamelparket Bussum de naam authentiek heeft gekregen. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat deze vloer authentieke puurheid uitstraalt. Een begrip is. Deze vloer doet ons denken aan oude Franse kerken en boerderijen. De vloer heeft de donkere kleurtinten en verouderde uitstraling te danken verschillende factoren.  een daarvan is dat hij jarenlang blootgesteld is aan invloeden van buitenaf. De vloer is hierdoor namelijk looizuur gaan opbouwen. Dit zorgt ervoor dat de planken donkerder worden en hierdoor wordt een prachtig kleureffect gecreĆ«erd. De vloer is enkel behandeld met een transparante olie. Een transparante olie die ervoor zorgt dat de vloer haar huidige karakteristieke kleur behoud. Een prachtige naam voor een prachtige vloer!

Het tentverschil in deze vloer is te herleiden naar de herkomst van de planken. Een gedeelte is eerder gebruikt als vloer in bijvoorbeeld een kasteel. Maar vergeet niet de houten kasteeldeuren, een ophaalbrug of een prachtig oud gebint. Van deze materialen kunnen prima massief eiken visgraatvloeren en lamelparket visgraat vloeren gemaakt worden. Visgraat lamelparket Bussum collectie is hier een mooi voorbeeld van. 

afwerking lamelparket 

Kwa afwerking kan je als klant in principe uit twee varianten kiezen. De eerste variant voor de eiken visgraatvloer is om het heel stoer te laten, denk hierbij aan hoogte verschillen, gezonde open noesten. Maar ook oude spijkergaten, deze kunnen als u dat wenst allemaal in het voelbaren en zichtbare terug komen. De tweede optie is om de eiken visgraat vloer volledig de schuren en te polijsten, door middel van deze behandeling word de vloer volledig vlak gemaakt. Het zaagsel word opgevangen en hier worden de noesten en spijkergaatjes vervolgens mee gevuld. Deze behandeling zorg ervoor dat de vloer helemaal vlak en strak is. 

Visgraat lamelparket Bussum

Ook adviseren wij u om tussen onze opgeleverde vloeren te kijken, u kunt dan stap voor stap zien hoe vakkundige parketlegger de visgraatvloer leggen en bewerken.

Heeft u ook interesse in deze prachtige houten vloer? Neem gerust contact met ons op! Ons team van specialisten staat voor u klaar om u alle gewenste informatie en advies te geven. Indien gewenst komen wij na uw bezoek aan onze groothandel bij u thuis om aanvullend advies te geven en de vloer in te meten. Hier zijn geen kosten aan verbonden!