Overzicht verschillende houtsoorten

Een keuze maken voor een nieuwe vloer is en blijft een lastige keuze. Heb je net de keuze voor de visgraatvloer gemaakt, kom je er achter dat er ook nog extreem veel verschillende houtsoorten leverbaar zijn welke geschikt zijn voor de visgraat vloer. Natuurlijk blijft de eiken visgraatvloer de meest gekozen vloer, omdat deze vloer zeer eenvoudig te bewerken is en je met kleur alle kanten op kan. Maar dan zijn er nog zoveel andere vloeren met elk haar eigen karakter en sfeer. Hieronder hopen wij u wegwijs te kunnen maken in de verschillende houtsoorten, op de afbeelding kunt u zien welk kleur effect de vloer heeft en naast de afmeting staat informatie welke behandeling de vloer op de afbeelding is ondergaan. Klikt u op de afbeelding van vind u een korte beknopte informatie pagina over het betreffende houtsoort en waar nodig is linkjes om u van aanvullende informatie te voorzien.

Zoekt u een speciaal houtsoort en heeft u deze hier niet kunnen vinden? Wij kunnen alles leveren en leggen. Neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Klik op de onderstaande afbeeldingen om alle eigenschappen en informatie van de onderstaande houtsoorten te bekijken.

Houtsoort AfronosiaHoutsoort AfzeliaHoutsoort BeukenHoutsoort EssenHoutsoort Essen Thermisch GerooktHoutsoort IrokoHoutsoort KervingHoutsoort MerbauHoutsoort NotenHoutsoort SipoHoutsoort TeakHoutsoort Wenge