Tapis visgraatvloer.

Steeds vaker wordt er voor een traditionele tapis visgraatvloer gekozen. Een visgraatvloer is prachtig om te zien en is tijdloos. Maar wat is nou precies een tapis visgraatvloer? Een tapis visgraatvloer bestaat uit allemaal tapis eiken plankjes. De plankjes bestaat 100% uit het houtsoort eiken. De plankjes kunnen in verschillende lengtes geleverd worden en daardoor kunt u kiezen welke maat bij uw ruimte past en wat u mooi vindt. De plankjes kunnen op vele manieren behandeld worden wat er voor zorgt dat de vloer een unieke uitstraling krijgt! Zo zou u er voor kunnen kiezen om uw vloer te verouderen of te roken zodat het hout extra bewerkt wordt! Alles voor een mooie tapis visgraatvloer!

Verschillende tapis maten.

De tapis eiken planken zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. Zo kun je er voor zorgen dat het visgraatmotief groot of kleiner wordt. De meest bruikbare maten zijn(dikte x breedte x lengte):

  • 6 x 70 x 350
  • 6 x 90 x 450
  • 9 x 120 x 600
  • 9 x 140 x 700
  • 9 x 160 x 800

Zo te zien is er erg veel keuze als het over de maat van de tapis visgraatvloer gaat!  Mocht u een andere maat willen, is dat ook geen probleem bij BEBO VLOEREN!! Doordat wij ruw hout op voorraad hebben liggen en beschikken over een eigen zagerij en schaverij kunnen wij elke gewenste maat voor u maken! Klant is koning!

Het leggen van een tapis visgraatvloer.

Een tapis visgraatvloer moet natuurlijk gelegd worden door iemand die er gespecialiseerd in is. Wij hebben meerdere leggers die gespecialiseerd zijn in het leggen van een visgraat vloer! Zij komen altijd eerst gratis bij u thuis inmeten. Zij gaan dan kijken welke ondervloer er onder de tapis eiken planken geplaats kan worden. Ook kijken zij welke ruimte het is en of de hoeveelheid vierkante meter klopt. Als alles gecontroleerd is, kan er gelegd worden. De leggers verlijmen en spijkeren elk tapis plankje per stuk vast aan de ondervloer. Als alles verlijmt en vast gespijkerd is, moet de vloer af geolied worden met een bescherm- en kleur olie.  Als dat gedroogd is, is de vloer beloopbaar!

Wist u dat een houten visgraatvloer en vloerverwarming uitstekend te combineren zijn?

legwerk tapis legwerk tapis legwerk tapis

Op de bovenstaande afbeeldingen is te zien welke opbouw wij voor de visgraat tapis op vloerverwarming hanteren. De eerste afbeelding komt van een showbord uit onze showroom, u kan dus de houten onder plaat zien als betonnen vloer, hier is lijm op aangebracht en vervolgens is de mozaïek ondervloer hier op geplakt. De fidbox is in de ondervloer gezaagd waarna de mozaïek ondervloer in de lijm gezet is en de massief eiken tapis vloerdelen kunnen worden verlijmd. Dit prachtige showbord is in onze groothandel (ook geopend voor particulieren) in Vriezenveen te bezichtigen.

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Tapis visgraatvloer.