Tapis visgraatvloer Wouw

Deze traditionele tapis visgraatvloer is geplaatst in Wouw, Noord-Brabant. Onze visgraatexperts hebben de vloer op de traditionele wijze gelegd, dat betekent dat de losse vloerdelen koud worden gelegd. Er wordt eerst een ondervloer gelegd van hout en vervolgens wordt de visgraatvloer als een tapijt eroverheen gelegd. Vandaar het woord ’tapis’, dat Frans is voor tapijt. De vloer wordt verlijmd en verspijkerd aan de tussenvloer ofwel ondervloer. De traditionele manier van leggen zorgt voor een prachtig resultaat en heeft als unieke eigenschap dat je qua legpatroon en afmetingen van de plankjes alle kanten op kan. 

Legwijze tapis visgraatvloer Wouw

De traditionele wijze waarop de tapis visgraatvloer in Wouw is gelegd, vergt redelijk wat tijd. Zoals gezegd begint het legwerk met het plaatsen van een ondervloer of ook wel tussenvloer genoemd. De tussenvloer past perfect bij de ondergrond die al aanwezig is in de woning. Vervolgens wordt er een lijmlaag aangebracht op de ondervloer, waarop de tapis visgraatvloer wordt verlijmd. De houten plankjes worden stuk voor stuk geplaatst. Daardoor is het ook mogelijk om naast het visgraatpatroon te kiezen voor een ander patroon. Dat kan van alles zijn, ook een zelfbedacht patroon.

Zodra de vloer volledig is verlijmd, worden de planken ook nog eens verspijkerd. De vloer krijgt hierdoor spijkergaatjes, maar geen zorgen: na het spijkerwerk wordt de vloer geschuurd. De gaatjes worden daardoor opgevuld. Je kunt er ook voor kiezen om de spijkergaatjes wel zichtbaar te laten, zodat de vloer een authentieke uitstraling krijgt. Na het schuren wordt de vloer afgewerkt met een tweecomponenten-olie. Deze olie zorgt voor een beschermlaag en voorziet de vloer van de gewenste kleur. In dit geval is er gekozen voor de kleurolie Noble Brown 05. Na 72 uur drogen kan de klant gebruik maken van de vloer en kunnen er meubels worden geplaatst.

Zoek jouw nieuwe visgraatvloer uit!

De tapis visgraatvloer uit Wouw is samengesteld in onze showroom in Vriezenveen. De woonwensen van de klant zijn allemaal verwerkt in de vloer met behulp van onze visgraatspecialisten. Heb jij ook specifieke wensen? Niks is ons te gek! Kom ook naar de showroom om jouw nieuwe visgraatvloer uit te zoeken. Deze vloer is geplaatst met een prachtige band en bies, een klassiek detail dat de vloer een bijzondere uitstraling geeft. De planken hebben een afmeting van 6 x 71 x 284 mm, maar de afmetingen kunnen geheel naar wens worden samengesteld. Jouw wens is ons bevel!

Kom naar de showroom

We nodigen je van harte uit om eens naar de showroom te komen om alle opties te bekijken. Pak gerust een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. We hebben ook vers belegde broodjes en een soep van de dag voor je. Zin in een broodje knakworst? Ook dat kan! Uiteraard allemaal gratis en voor niets, ter compensatie van de lange rit die je misschien wel moest afleggen om naar ons toe te komen. Onder genot van het hapje en drankje helpen onze visgraatspecialisten je verder. Samen stellen we jouw droomvloer samen! Zien we je snel?

Tapis visgraatvloer Wouw Tapis visgraatvloer Wouw

Tapis visgraatvloer Wouw