Mozaïek parket Haarlem

Verschillende houtsoorten in mozaïek vloer zijn mogelijk. Het meeste gebruikte is gemaakt van eiken parket. Naast het gebruikelijke eiken parket is het natuurlijk ook mogelijk om voor een essen parket, jatoba parket, kambala iroko parket, of het lichte beuken parket te kiezen.

Mozaïek vloer parket is van zeer hoge en slijtvaste kwaliteit, deze vloeren worden vaak gebruikt is bedrijven en grote openbare ruimten bijv. Een gemeentehuis. Mozaïek parket geeft veel sfeer en gezelligheid aan een grote ruimte, dit ontbreekt vaak in grote bedrijfsruimten  maar met een visgraatvloer of een mozaïek vloer vind je hier altijd de juiste balans in.

Verwerking mozaïek vloer

Mozaïek vloer parket word uit verschillende houten latjes opgebouwd, je kunt hier ook nog verschillende kwaliteiten in uitzoeken bijvoorbeeld een rustieke kwaliteit tapis met veel noesten maar ook een kwaliteit met weinig tot geen noesten, alles is mogelijk. Deze houten latjes worden in naast elkaar gelegd tot ze de vorm van een vierkant hebben. Vervolgens worden deze vierkanten van houten latjes horizontaal en diagonaal tegen elkaar aangelegd en op matjes vastgemaakt. Deze matjes mozaïek parket zijn vaak twee blokken mozaïek parket hoog en vier blokken mozaïek parket lang.

Het legwerk van het mozaïek vloer

Als u het mozaïek parket wilt gaan leggen bent u niet altijd een ondervloer nodig. Hebt u een vlakke en strakke betonnen vloer dan kan het hier rechtstreeks overheen gelegd worden, met een houten planken draagvloer moet altijd een spaanplaat ondervloer worden gebruikt. Hebt u een traditionele visgraatvloer met als vloerverwarming als hoofdverwarming dan word hier altijd een mozaïek vloer onder geplaatst. Mozaïek parket als ondervloer op vloerverwarming geleid de warmte optimaal.

Sortering van het mozaïek vloer parket: classic met enkele gezonde noesten

Kleur van het mozaïek vloer parket: Engels bruin

Specials: mozaïek vloer parket is met een wenge bies en eiken band afgewerkt + diagonaal gelegd.

Klik hier voor onze uitgebreide meubel collectie!

Hieronder ziet u het mozaïek vloer parket afgebeeld, op de eerste 2 foto’s ziet u dat de band en bies nog niet

geplaatst zijn. Het mozaïek vloer parket is inmiddels gelegd en de band en bies moeten nog worden uitgezaagd.

Op de derde foto ziet u dat de band en bies inmiddels in het mozaïek vloer parket zijn geplaatst.

visgraatvloer visgraat vloer mozaïek parket

 

De mozaïek vloer is klaar om geschuurd te worden, hierna kan er een kleurolie overheen.

mozaïek parket mozaïek parket

De mozaïek vloer is geolied met een Engels bruine kleur, prachtig!

 

mozaïek parket mozaïek parket mozaïek parket

Mozaïek vloer Haarlem