Massief eiken, tapis.

Een eiken visgraat is een van de populairste legpatronen van de houten vloeren. Dit komt mede doordat de visgraat vloer een tijdloos karakter heeft. Veel mensen zijn hier dan ook van gecharmeerd en vinden dit geweldig! Een visgraatvloeren gaan jaren mee en is hierdoor een vloer voor het leven. Het voordeel van een visgraat vloer is dat het niet gebonden is een bepaalde interieurstijl. De vloeren zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kan daardoor gemakkelijk geplaatst worden in verschillende woonstijlen. In deze Blog vertel ik alles over Tapis visgraat vloeren, wat het is en wat de voordelen er van zijn! Lees gerust verder…

massief eiken

Tapis.

Een tapis eiken visgraat vloer staat ook wel bekend als een massieve visgraat vloer. Het woord massief zegt in principe al genoeg, een tapis plank bestaat helemaal uit eiken hout. Een massief vloerdeel wat gemakkelijk in het visgraat verband geplaatst kan worden. Elke tapis wordt volledig verlijmd en vast gespijkerd op de ondergrond, dit is de traditionele legwijze. Ook kan er bij een massieve eiken visgraat vloer vele behandelingen toegepast worden. Kortom, een vloer met vele mogelijkheden! Hieronder ziet u alle mogelijkheden voor uw visgraatvloer!

tapis

Weetjes over uw visgraatvloer.

Zoals u misschien al weet, is dat een visgraat vloer ontzettend breed begrip. Hieronder een aantal weetjes over een tapis visgraat vloer:

 

 • Een tapis is een massief vloerdeel
 • Moet altijd over een ondervloer gelegd worden
 • Wordt verlijmd en verspijkerd
 • Kan met open noesten geleverd worden
 • Kan verouderd worden
 • Kan gerookt worden
 • Kan met band of bies geleverd worden
 • Zonder vellingkant
 • Leverbaar in verschillende diktes
 • Leverbaar in verschillende sorteringen
 • Leverbaar in verschillende afmetingen

Zoals u hierboven ziet, kan er voor veel verschillende dingen gekozen worden! Mocht u benieuwd zijn naar een bepaalde kleur of formaat, kunt u altijd een kijkje nemen bij onze opgeleverde vloeren. Hier ziet u allerlei, door ons geplaatste, visgraat vloeren en kunt u alvast kijken naar wat u in de smaak valt! Verschillende afmetingen, kleuren en sortering. Alles is bij ons te verkrijgen en door ons te plaatsen. Benieuwd naar onze aanbiedingen? Bezoek dan onze showroom!

massief eiken

Sortering.

De sortering van het hout is een zeer belangrijk kenmerk van een visgraat vloer. De sortering staat namelijk voor het aantal noesten in het hout.  Tapis is in vele sorteringen beschikbaar. Zo hebben we de 1-bis sortering, dit is een mooie, rustige sortering met hier en daar een noest in het hout. Ook hebben we een rustieke sortering, hierbij zijn er meerdere noesten en bewerkingen in het hout. Beide mogelijkheden zijn prachtig en zorgt voor een geleefde vloer!

Bent u benieuwd naar onze volledige collectie in visgraat vloeren? Bezoek dan onze groothandel (ook voor particulieren) en laat u adviseren door onze visgraat specialisten!

foto voor voorplaat

www.visgraatvloer.com