Hongaarse punt Amersfoort.

Vaak wordt de vraag gesteld wat het verschil is tussen een visgraat vloer of een patroonvloer  in Hongaarse punt. Dit keer mochten de leggers naar Amersfoort om een vloer te leggen in een Hongaarse punt. Een schitterende klus en onze leggers konden niet wachten om te beginnen! Om nog terug te komen op de vraag wat nou precies het verschil is tussen een visgraat vloer en een Hongaarse punt, de afbeeldingen hebben het misschien al iets verklapt, maar het verschil zit in de manier waarop de tapis eiken planken regen elkaar aan gelegd worden. Hoe dat nu exact zit, leest u hieronder!

Verschil in hongaarse punt en visgraat vloer motief.

Het verschil zit dus in de leg wijze. De visgraatvloer wordt gelegd door een links en een rechts deel in een hoek van 90 graden. De kopse kant wordt haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast gelegd. Daardoor wordt het visgraatmotief gecreëerd. Bij een Hongaarse punt heb je tapis eiken planken die schijn afgezaagd zijn en waarvan de kopse kanten teken elkaar aangelegd. Beide keuzes kunt u laten verlijmen en verspijkeren. Ook moeten beide keuzes af geolied worden.

Hongaarse puntvloer.

De bijgaande afbeeldingen geven dus een schitterend eindresultaat weer . De vloer bestaat uit allemaal kleine tapis eiken planken van de afmeting  6 x 90 x 450. De vloer is dus gelegd in het patroon Hongaarse punt en de vloer is af geolied met een twee componenten olie. De twee componenten olie zorgt ervoor dat de vloer een beschermlaag en een kleurlaag krijgt. Zo is de vloer voorzien van een andere kleur dan de naturel kleur van het hout is. Ook is de vloer nu beschermt tegen krassen en vlekken. Na dat de olie aangebracht is kunt u gerust iets morsen op de vloer zonder dat het in het hout trekt.

Wilt u ook graag een Hongaarse punt ? Kom naar onze showroom!

Hongaarse punt Hongaarse punt Hongaarse punt

Hongaarse punt Hongaarse punt Hongaarse punt

Hongaarse punt Hongaarse punt Hongaarse punt

Hongaarse punt Hongaarse punt Hongaarse punt

Hongaarse punt Hongaarse punt Hongaarse punt

Hongaarse punt