Hongaarse punt vloer 

laat je inspireren over de Hongaarse punt vloer….   

Patroonvloeren zijn helemaal in! Patroonvloeren is een heel breed begrip en is dus zeer verschillend. Bij patroonvloeren wordt er vaak gedacht aan een eiken visgraat vloer, aangezien dit de meest voorkomende keuze is. Uiteraard hebben we meer dan dat! Waar de vraag ook steeds groter van wordt is: Hongaarse punt vloeren. Een prachtige keuze betreft patroonvloeren, waar wat is een Hongaarse punt vloer eigenlijk?….. 

Hongaarse punt vloer

Wat is Hongaarse punt vloer? 

Een Hongaarse punt vloer valt onder de patroonvloeren. Een Hongaarse punt is verkrijgbaar in massief en lamel: 

Een massieve Hongaarse punt is een vloer wat bestaat uit 100% massief eiken hout. Een massieve Hongaarse punt bestaat uit allemaal aparte, eiken planken die tegen elkaar aan geplaatst worden in een hoek van 45 of 60 graden. De eiken plankjes worden ook wel tapis genoemd. De legwijze is hetzelfde als het leggen van een massieve visgraat vloer. Er wordt namelijk eerst een ondervloer geplaatst, dit kan mozaïek of spaanplaten zijn. Nadat de ondervloer geplaatst is, kan de vloer over onder ondervloer verlijmd en vast gespijkerd worden.  

Een lamel Hongaarse punt is een vloer wat bestaat uit lamel planken. Een lamelplank is een plank met een berken multiplex onderlaag en een eiken toplaag. In de multiplex onderlaag zit een veer- en groef verbinding, waardoor de planken gemakkelijk in elkaar geklikt kunnen worden. Ook hier worden de planken in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Bij een lamel vloer bent u normaal gesproken geen ondervloer nodig en wordt de vloer verlijmd over de originele ondergrond.  

Goedkope Hongaarse punt

Het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt. 

Het grote verschil tussen een visgraat vloer en een Hongaarse punt vloer is het uiteinde van de plank. Een visgraat vloer heeft een rechthoekige plank en een Hongaarse punt vloer beschikt alleen over planken met een schuin afgesneden einde. Door de schuine uiteindes kunnen de planken in het juiste aantal graden geplaatst worden. Bij een Hongaarse punt vloer krijg je dan ook dat de boveneinden op elkaar aansluiten, hierdoor ontstaat de welbekende ‘sergeantstreep’. 

Hongaarse punt goedkoop

Breed assortiment. 

Wil je echt graag zien wat alle mogelijkheden er allemaal zijn? Twijfel dan niet en bezoek onze groothandel! Hier kunt u alle soorten en maten bekijken betreft patroonvloeren. Ook voor vrijblijvend advies van onze specialisten bent u van harte welkom in onze groothandel! 

Wanneer komt u?