Gerookte visgraat vloer Alkmaar

Een visgraat vloer is een zeer breed begrip. Uiteraard hebben we vele verschillende soorten en maten hierin. U kunt de vloer helemaal zelf samenstellen om zo de perfecte visgraat vloer voor u te krijgen. Het samenstellen van uw nieuwe visgraat vloer wordt gedaan in onze showroom met begeleiding van een visgraat specialist. De klant uit Alkmaar is naar onze groothandel toegekomen om hier zijn unieke visgraat vloer samen te stellen. Het eindresultaat is schitterend: een mooie, vergrijsde, gerookte visgraat vloer! Uniek op zijn eigen manier en helemaal naar persoonlijke smaak samen gesteld. Een prachtige vloer én weer een tevreden klant!

Details gerookte vloer

De details van de vloer maken de vloer zoals hij is. Deze details zijn zelf uitgezocht in onze groothandel én maken de vloer uniek op zijn eigen manier. Zo is de vloer van de bijgaande afbeeldingen een lamel visgraat vloer. Dat betekend dat elk plankje bestaat uit een berken multiplex onderlaag met een eiken toplaag. In de multiplex onderlaag zit een veer- en groefverbinding, zo kunnen de planken in elkaar geklikt worden in het visgraatpatroon. Verder hebben de planken het formaat: 9 x 120 x 600 mm en heeft een zeer rustig uiterlijk. De visgraatvloer heeft eigenlijk vrijwel geen noesten en weinig bewerkingen. Als laatst is de vloer ook gerookt en verouderd. Deze gerookte visgraat vloer heeft dus enorm veel bewerkingen en zorgt dan ook ervoor dat deze gerookte visgraat vloer enorm mooi is geworden!

Kleur gerookte visgraat vloer

De kleur van de vloer wordt bepaald door meerdere factoren. Deze gerookte visgraat vloer is zoals de naam al zegt: gerookt. Roken houdt in dat de eiken toplaag bewerkt wordt door ammoniak. De houten planken worden namelijk in een grote container geplaatst met een grote pot ammoniak. Die zuren van het ammoniak trekken in het hout en zorgt ervoor dat de vloer een grijzere kleurtint krijgt. Ook is de vloer verouderd, dat houdt in dat de planken in een trommel met gruis gaat. De trommel gaat draaien en daardoor worden de planken iets robuuster gemaakt. Hierdoor krijgt de vloer een robuuste en verouderde uitstraling. Als laatst is de vloer geolied met een twee componenten olie in de kleur Sylvia. Alle bewerkingen om deze prachtige kleur te creëren!

Bent u ook op zoek naar een nieuwe, gerookte visgraat vloer? Bezoek dan onze groothandel!

houten vloer roken roken visgraat parket eiken vloer roken

visgraat parket roken visgraat vloer gerookt visgraatvloer gerookt 

gerookte eiken vloer gerookte visgraat vloer gerookte visgraatvloer

houten visgraat roken

Voorplaat-min