U heeft vloerverwarming onder de dekvloer zitten, maar u weet niet zeker of een houten visgraat vloer geschikt is om te combineren met vloerverwarming. Maakt u zich geen zorgen! Houten visgraat vloeren en vloerverwarming zijn een hele goede combinatie. Hier leest u alles wat u moet weten als u de twee wilt combineren.

 

Houten visgraat en vloerverwarming

Een misvatting over houten vloeren is dat het niet gecombineerd kan worden met vloerverwarming omdat het een natuurlijk product is. Dit is niet het geval! Een houten visgraat vloer heeft vele voordelen. Eén van de voordelen is natuurlijk dat de vloeren altijd een erg warme en rustieke uitstraling hebben. De vloeren maken van elk huis een thuis. Verder is een houten visgraat vloer ook goed te combineren met vloerverwarming.

Onze houten visgraat vloeren bestaan uit meerdere lagen berken multiplex. Dit zorgt er voor dat de werking in de plank wordt tegengegaan. Omdat de lagen van de plank haaks op elkaar liggen, werkt de plank bijna niet. Hierdoor zit er een hele minimale werking in de vloer wanneer hij verwarmd wordt door vloerverwarming. Zo blijft de vloer

Daarnaast wordt de houten visgraat vloer ook direct verlijmd op de basisvloer, waardoor het rendement met de vloerverwarming optimaal is. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van uw vloerverwarming terwijl u geniet van de warme uitstraling van een houten visgraat vloer.

 

Aandachtspunten

Vloerverwarming combineren met een houten visgraat vloer is natuurlijk een super mooi idee, alleen zijn er echter een paar dingen waar u op moet letten als u de twee combineert. Ten eerste moet de vloer genoeg afstand bewaren tot alle muren, zodat de vloer kan werken. Gebeurt dit niet, dan kan de vloer uit gaan zetten tegen de muur en dan trekt de hele vloer krom.

Ten tweede is het belangrijk om het vochtgehalte in de ruimte goed op pijl te houden. Dit heeft namelijk ook erg veel invloed op het werken van de vloer. Het vochtgehalte moet tussen de 55% en de 65% zijn in elke ruimte. Dit kunt u meten en onder controle houden met een luchtbevochtiger.

 

Fidbox

Om het vochtgehalte in uw vloer op te meten kunt u ook gebruik maken van de Fidbox. Ook meet dit apparaat de temperatuur van uw houten visgraat vloer. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de fidbox!

 

Contact

Bent u benieuwd geworden naar ons aanbod in houten visgraat vloeren? Kom dan vooral lang in onze showroom! Bij binnenkomst staat er koffie en een broodje voor u klaar. Tot dan!