Advies visgraatvloer

Een visgraat vloer is een houten vloer, een echt natuur product! Dit zorgt voor een prachtige uitstraling en brengt de natuurlijke sfeer in uw woning. Een visgraatvloer is buitengewoon prachtig, maar is zeker wat liefde nodig om mooi te blijven. Hier bent u bepaalde accessoires voor nodig! De twee meest gebruikte gadgets voor een visgraat vloer zijn een luchtbevochtiger en een fidbox. In deze blog komt u alle ‘Ins & Outs’ te weten waarvoor u deze accessoires nodig bent! Het beste advies voor uw visgraatvloer.

visgraat

Luchtbevochtiger. 

De luchtbevochtiger is de eerste accessoire die u echt nodig bent bij een houten visgraat vloer! Zoals u waarschijnlijk al weet, is een visgraat vloer een houtproduct en hout kan gaan werken. Of een visgraat vloer kan gaan werken, is geheel afhankelijk van de luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid tussen de 45% en 70% zit, is dit perfect. Is de luchtvochtigheid te laag, dan kan het zijn dat de vloer gaat krimpen en er eventueel barsten en kieren in de vloer komen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Om dit tegen te gaan, kunt u gebruik gaan maken van een luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger verstuift water op atomair niveau en hierdoor gaat de luchtvochtigheid binnen ‘no-time’ weer omhoog. De luchtbevochtiger beschikt over een trendy design en past gemakkelijk binnen ieder interieur. 

visgraat vloer

Fidbox. 

Dan de Fidbox! Een fidbox wordt onder de visgraat vloer geplaatst en staat in verbinding met een ‘App’ die op ieder Windows, IOS of Android toestel geïnstalleerd kan worden. De fidbox meet de vochtigheid van de afdekvloer en de temperatuur van de vloer. Dit wordt 3 keer per dag gemeten en opgeslagen in de bijbehorende app. Mocht er iets niet in orde zijn, dan krijgt u vanzelf bericht. Mocht bijvoorbeeld de luchtvochtigheid te hoog zijn, dan moet er meer geventileerd worden. Is de luchtvochtigheid te laag? Dan kan er een luchtbevochtiger aangezet worden. Wij raden iedere klant aan om een fidbox aan te schaffen, dit is namelijk de enigste manier om er achter te komen hoe uw visgraat vloer zich ‘voelt’. 

advies visgraatvloer

Advies & informatie. 

Bent u nog oriënterende of bent u juiste op zoek naar een nieuwe visgraat vloer? Bezoek dan gerust onze showroom voor vrijblijvend advies en informatie. Onze visgraat specialisten kunnen niet wachten om u te helpen! En wie weet… bent u straks de gelukkige eigenaar van een prachtige, unieke visgraat vloer! 

Wanneer bezoekt u onze groothandel